Penseta curbata pentru curba C

Multe fete ma intreaba in magazin daca nu am de vanzare acele pensete care te ajuta sa obtii o curba C mai pronuntata.

Pe piata sunt 2 versiuni principale de asemenea pensete si arata asa:

 

Eu una, curba C am facut-o mereu din constructie prin formarea sablonului, fara a folosi aceasta penseta, dar sunt foarte multe tehniciene care folosesc aceasta tehnica. Alternativ, se poate inlocui penseta cu tuburile pentru format curba C sau alte instrumente care indeplinesc functia de a strange gelul pana cand se obtine forma dorita.

Am devenit curioasa, iar asta ma facut sa ma documentez despre toate aspectele care trebuie avute in vedere cand utilizam aceasta tehnica.
Desi am intalnit multe pareri, una mi sa parut cea mai relevanta si am decis ca merita sa o impartasesc cu voi.

In primul rand, ca sa fie clar care este curba C, in imaginea de mai jos este exemplificata!

Cum se face mai exact aceasta tehnica?
Pur si simplu se strang laturile unghiei artificiale cu penseta, inainte de intarirea gelului iar in acest fel se curbeaza sablonul. Desi rezultatul este unul foarte frumos, trebuie avut grija maxima la posibilele consecinte.

Care sunt consecintele acestei tehnici ?
Un expert de renume mondial, Doug Schoon, nu recomanda aceasta tehnica explicand ca strangerea laturilor unghiei artificiale inainte de intarirea gelului va forta gelul sa traga in sus placa unghiala pe axa mediana.
Dupa intarirea gelului placa va ramane in aceasta pozitie creand o forta constanta ce trage in sus patul unghial, ducand astfel la desprinderea unghiei de catre acesta. Ei bine, asta de fapt nu e bine deloc, deoarece poate crera o afectiune care se numeste onicoliza, cand unghia este separata de structurile subiacente si de cele laterale de suport.

Concluzia
Fiecare tehnician isi alege cu grija stilul, fiecare tehnician isi doreste ce este mai bine pentru clientele lui si sunt sigura ca daca o foloseste aceasta tehnica, o va folositi cu gingasie pentru a preintampina aparitia problemelor.

Spor la unghiute!
Janet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *