Întreținerea Unghiilor cu Gel Colorat UV ”Summer”

… și protezaea unei unghii deteriorate.

step by step, cu Alex

Pasul 1

Cu ajutorul unui instrument pentru manichiură, împingeți cu grijă cuticula.

Pasul 2

Am optat, pentru îndepărtarea cuticulelor, la tăierea acestora cu o forfecuță pentru cuticule.

Pasul 3

Am îndepărtat gelul UV de pe manichiura veche, utilizând o pilă electrică. Recomand să folosiți pila electrică cu mare atenție și doar pentru îndepărtarea straturilor mai groase de gel.

Pasul 4

Cu ajutorul unei pile buffer, am îndepărtat stratul de gel UV rămas, în urma pilirii cu pila electrică.

Pasul 5

Cu o pilă cu duritate mare, modelăm unghia după forma dorită.

Pasul 6

După ajustarea unghiilor, curățăm mâna și unghiile cu un pămătuf cu părul moale, pentru a îndepărta praful rezultat din pilirea unghiilor. Dacă pe unghii rămâne praf, aderența între unghie și straturile de gel este compromisă și poate aduce la crăparea stratului de gel dupa un timp scurt.

Pasul 7

Aplicăm un strat subțire de B2 NailPrep pentru a degresa și deshidrata unghia.

Pasul 8

Pentru a promova aderența între unghia naturală și straturile de gel UV, aplicăm pe unghie un strat subțire de Durabond Primer.

Pasul 9

Aplicăm un strat de Fiber Gel- roz opac (gel de o fază), în locul gelului de aderență și introducem unghiile în Lampa UV, timp de 2 minute.

Pasul 10

În locul gelului de modelare,  am folosit același Gel de o Fază – FiberGel -roz opac și după ce modelăm unghia la forma dorită, introducem din nou, mâna în Lampa UV, timp de 2 minute.

PROTEZAREA  UNGHIEI DETERIORATE

Clienta mea a venit cu o unghie mult mai scurtă decât restul manichurii, așa că în continuare, următorii pași vor descrie felul în care se ”repară” unghia în așa fel încât să pară naturală, utilizând tipsuri.

Pasul 11

Alegem tipsul potrivit pentru unghia care trebuie protezată și  îl ajustăm prin pilire, în așa fel încât să se potrivească perfect cu patul unghiei.

Pasul 12

Verificăm dacă tipsul se potrivește perfect pe unghie și aplicăm lipici pentru tipsuri, în partea în care tipsul va face contact cu unghia.

Pasul 13

Cu grija, aplicăm tipsul în așa fel încât acesta să fie în continuarea unghiei naturale. Aplicarea trebuie să fie fermă și precisă întrucât timpul de uscare a lipiciului este foarte scurt.

Pasul 14

Cu un șervețel îmbibat cu Cleaner, ștergem eventualul surplus de lipici.

Pasul 15

Cu un clește pentu tipsuri, tăiem tipsul la lungimea dorită.

Pasul 16

Cu o pilă de duritate mare sau medie, modelăm tipsul în așa fel încât să fie identic, ca formă, cu celelalte unghii.

Pasul 17

Ne asigurăm că tipsul are forma și lungimea corespunzătoare, având ca refeință unghia naturală a degetului de la mâna opusă.

Pasul 18

Cu perie de unghii eliminăm praful rezultat din pilire și modelăm unghia urmând pașii de mai sus (pașii 7 – 11)

Așa ar trebui să arate manichiura în acest stadiu. Nu trebuie să se vadă diferența între unghia protezată și cea naturală.

FINALIZAREA MANICHIURII

Împreună cu clienta mea, am decis asupra unui finisaj relativ simplu, în tonalități calde, de vară toridă, care să aducă amintirea unei relaxări pe plajă. Am folosit un Gel Colorat – ”Summer”, din colecția Femina. Această colecție de geluri colorate este specială prin faptul că neavând strat de dispersie, nu necesită faza de sigilare, ele având în formă nativă, un finisaj lucios. Pentru a crea un accent, am decis ca pe degetele inelare, să aplic o combinație între un glitter ”Sand” roșu și un glitter argintiu, creeând în acest fel acea senazație-amintire de concediu la mare.

Pasul 19

Aplicăm un strat subțire de Gel Colorat ”Summer” și introducem mâna în Lampa UV, timp de 2 minute.

Pasul 20

Aplicăm al doilea strat subțire de Gel Colorat ”Summer” și introducem mâna în Lampa UV, timp de 2 minute.

Crearea accentului

Pasul 21

Înainte de a introduce degetul inelar în lampa UV, cu ajutorul unei spatule sau a unui instrument de manichiura, presărăm în mod uniform combinația de glitter mai sus menționată

Pasul 22

Pentru eliminarea surplusului de glitter, loviți ușor cu un deget, degetul pe care a fost aplicat glitterul, astfer surplusul se va desprinde ușor. Introduceți apoi mâna în lampa UV, timp de 2 minute.

Pasul 23

Cu o perie de unghii, eliminăm surplusul de glitter, cu mișcări ușoare, fără a apăsa peria pe unghie.

Pasul 24

Aplicăm cu pensula, pe fiecare deget, ulei de cuticulă….

Pasul 25

…și cu un șervețel, masăm cuticulele până când uleiul este absorbit în piele.